Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ένα δίκτυο υπολογιστών, είναι μία συλλογή από υπολογιστές και συσκευές που συνδέονται με διαύλους επικοινωνίας που διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των χρηστών και επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τους πόρους με άλλους χρήστες. Δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς:

  • την κοινή χρήση πληροφοριών (ή δεδομένων)
  • την κοινή χρήση υλικού και λογισμικού
  • τη δυνατότητα διαχείρισης και υποστήριξης από ένα κεντρικό σημείο

Υπάρχουν πολλά είδη δικτύων ανάλογα με την έκταση που καλύπτουν:LAN (Local Area Networks)Τα τοπικά δίκτυα είναι αυτά που βρίσκουμε συνήθως σε σπίτι ή γραφεία. Συνήθως δεν ξεφεύγουν ποτέ από τα όρια ενός κτηρίου. Για τα δίκτυα Ethernet υπάρχει ένας φυσικός περιορισμός στο μήκος του καλωδίου, όπου το περιορίζει μέχρι τα 100 μέτρα από το κέντρο του αστέρα. Χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές ταχύτητες. Στην σημερινή εποχή φθάνουμε το 1 Gigabit/sec.WAN (Wide Area Networks)Τα WAN συνδέουν δυο απομακρυσμένες περιοχές. Μπορούν να εκτείνονται σε όλο τον κόσμο. Το μεγαλύτερο στον κόσμο WAN αυτή τη στιγμή είναι το Internet.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανακοίνωση

Αναζήτηση

Social Icons

Σελίδες

Subscribe Via Email

Sign up for our newsletter, and well send you news and tutorials on web design, coding, business, and more! You'll also receive these great gifts:

Συνολικές προβολές σελίδας

Paling Dilihat

Από το Blogger.

Sample text

Sample Text

Social Icons

Followers

Featured Posts

Social Icons

Translate

Video

Αναρτήσεις

Facebook