Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016



Τα γραφικά υπολογιστών μπορούν να διακριθούν σε κατηγορίες, αναλόγως με κάποιο κριτήριο:Με βάση το πλήθος των διαστάσεων οι οποίες συμμετέχουν στην απεικόνισή τους:
Δισδιάστατα (2D) γραφικά υπολογιστών
Τρισδιάστατα (3D) γραφικά υπολογιστώνΜε βάση τη χρονική στιγμή κατά την οποία λαμβάνει χώρα η απόδοσή τους (rendering):
Στατικά γραφικά υπολογιστών
Γραφικά υπολογιστών πραγματικού χρόνου



Τα μέτρα κουκκίδες ανά ίντσα (dpi) και pixel ανά ίντσα (ppi) μερικές φορές χρησιμοποιούνται εναλλακτικά, αλλά έχουν διακριτές σημασίες, ειδικά για συσκευές εκτυπωτή, όπου dpi είναι ένα μέτρο της πυκνότητας του εκτυπωτή του dot (π.χ. σταγονίδια μελανιού) τοποθέτηση. [14 ] για παράδειγμα, ένα υψηλής ποιότητας φωτογραφική εικόνα μπορεί να εκτυπωθεί με 600 ppi σε dpi εκτυπωτή inkjet 1200. [15] Ακόμη και μεγαλύτεροι αριθμοί dpi, όπως το 4800 dpi αναφέρεται από κατασκευαστές εκτυπωτών από το 2002, δεν σημαίνει και πολλά πράγματα από την άποψη της εφικτό ανάλυση . [16]

Τα περισσότερα pixel χρησιμοποιούνται για να αντιπροσωπεύσουν μια εικόνα, τόσο πιο κοντά το αποτέλεσμα μπορεί να μοιάζει με το πρωτότυπο. Ο αριθμός των pixels σε μια εικόνα καλείται μερικές φορές την ανάλυση, αν και ανάλυση έχει έναν πιο συγκεκριμένο ορισμό. Μετράει Pixel μπορεί να εκφραστεί ως ενιαίος αριθμός, όπως σε ένα «τριών megapixel» ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, η οποία έχει μια ονομαστική τρία εκατομμύρια pixels, ή ως ένα ζεύγος αριθμών, όπως σε ένα "640 με 480 οθόνη», η οποία έχει 640 pixels από τη μία πλευρά στην άλλη και 480 από πάνω προς τα κάτω (όπως σε μια VGA οθόνη), και ως εκ τούτου έχει συνολικό αριθμό των 640 × 480 = 307.200 pixels ή 0,3 megapixels.

Τα εικονοστοιχεία, ή δείγματα χρώματος, που σχηματίζουν μια ψηφιακή εικόνα (όπως ένα JPEG αρχείο που χρησιμοποιείται σε μια ιστοσελίδα) μπορεί ή δεν μπορεί να είναι σε ένα-προς-ένα αντιστοιχία με pixels της οθόνης, ανάλογα με το πώς ένας υπολογιστής εμφανίζει μια εικόνα. Στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μια εικόνα που αποτελείται από πίξελ είναι γνωστό ως ένα bitmapped εικόνα ή εικόνα ράστερ . Η λέξη raster προέρχεται από την τηλεόραση σάρωση μοτίβα, και έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για να περιγράψουν παρόμοια ημίτονο τεχνικές εκτύπωσης και αποθήκευσης.

Bits ανά pixel 

Κύριο άρθρο: βάθος χρώματος

Ο αριθμός των διακριτών χρωμάτων που μπορούν να αντιπροσωπεύονται από ένα εικονοστοιχείο εξαρτάται από τον αριθμό των bit ανά pixel (BPP). Μια εικόνα 1 BPP χρησιμοποιεί 1-bit για κάθε pixel, έτσι ώστε κάθε pixel μπορεί να είναι είτε εντός είτε εκτός. Κάθε επιπλέον bit διπλασιάζει τον αριθμό των διαθέσιμων χρωμάτων, έτσι, ένα 2 BPP εικόνα μπορεί να έχει 4 χρώματα, και ένα 3 BPP εικόνα μπορεί να έχει 8 χρώματα:
1 BPP, 2 1 = 2 χρώματα ( μονόχρωμα )
2 BPP, 2 2 = 4 χρώματα
3 BPP, 2 3 = 8 χρώματα

...
8 bpp, 2 8 = 256 χρώματα
16 bpp, 2 16 = 65.536 χρώματα ( " Highcolor ")
24 bpp, 2 24 = 16.777.216 χρώματα ( " truecolor ")

Για το χρώμα βάθη των 15 ή περισσότερων bit ανά pixel, το βάθος είναι συνήθως το άθροισμα των bits που διατίθενται για κάθε ένα από τα κόκκινα, πράσινα και μπλε στοιχεία. Highcolor , συνήθως σημαίνει 16 bpp, έχει συνήθως πέντε κομμάτια για το κόκκινο και το μπλε, και έξι bits για το πράσινο, όπως το ανθρώπινο μάτι είναι πιο ευαίσθητο σε σφάλματα σε πράσινο από ό, τι στις άλλες δύο βασικά χρώματα. Για εφαρμογές που περιλαμβάνουν τη διαφάνεια, τα 16 bits μπορούν να διαιρεθούν σε πέντε κομμάτια το καθένα από κόκκινο, πράσινο και μπλε, με ένα bit αριστερά για διαφάνεια. Ένα βάθος 24-bit επιτρέπει 8 bits ανά εξάρτημα. Σε μερικά συστήματα, το βάθος 32-bit είναι διαθέσιμα: αυτό σημαίνει ότι κάθε εικονοστοιχείο 24-bit έχει ένα επιπλέον 8 bits για να περιγράψει της αδιαφάνειας (για σκοπούς συνδυασμού με μια άλλη εικόνα).


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανακοίνωση

Αναζήτηση

Social Icons

Σελίδες

Subscribe Via Email

Sign up for our newsletter, and well send you news and tutorials on web design, coding, business, and more! You'll also receive these great gifts:

Συνολικές προβολές σελίδας

Paling Dilihat

Από το Blogger.

Sample text

Sample Text

Social Icons

Followers

Featured Posts

Social Icons

Translate

Video

Αναρτήσεις

Facebook