Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Βασικές Μονάδες Προσωπικού Υπολογιστή


Εισαγωγή: Στην σημερινή εποχή ο προσωπικός ηλεκτρονικός υπολογιστής ή αλλιώς PC ειναι πια δεδομένο λόγω ότι το χρησιμοποιούμε πολύ συχνά στην εργασία μας ,στο σπίτι μας ή σε οποιονδήποτε αλλο χώρο αν πρόκειται για φορητό όπως (laptop, netbook, notebook) .Ένα PC σήμερα αποτελείται απο τα παρακάτω βασικά μέρη :
Μία κεντρική μονάδα που περιέχει όλο εκείνο το υλικό που σχετίζεται με την επεξεργασία ή την αποθύκευση των δεδομένων.
Ένα πληκτρολόγιο για την είσοδο δεδομένων και εντολών - οδηγιών ελέγχου και χειρισμού.
Μία οθόνη για έξοδο αοτελεσμάτων
Και τέλος το ποντίκη για έυκολη είσοδο εντολών και χειρισμού σε λογισμικό μ γραφικό περοβάλλον.
Κεντρική Μονάδα : Ο υπολογιστής αποτελείται απο ένα σύνολο ηλεκτρονικό , ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό υλικό , το οποίο δε διαθέτει δικό του προστατευτικό κάλλυμα με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνο και για τον ιδιο τον υπολογιστή (απο την σκόνη,και τα υγρά) αλλα και για τον χρηστή αφου αποτελείται απο ρέυμα και παράγει ηλεκτρομαγνητικά κύμματα. Για την προστασία του υπολογιστή και του χρήστη ,ολο αυτο το υλικό που σχετίζεται με την επεξεργασία και αποθήκευση δεδομένων βρίσκεται σε ένα μεταλλικό κουτί που ονομάζεται Κεντρική Μονάδα που ειναι απαραίτητο για την λειτουργία του PC.

Επεξεργαστής: O επεξεργαστής είναι το βασικότερο τμήμα ενός υπολογιστή και θεωρείται ο (''εγκέφαλος'') ενός υπολογιστή .Αποτελείται απο επιμέρους μονάδες όπως: τη μονάδα ακέραιων δίαυλος δεδομένων , διευθύνσεων και ελέγχου.
αριθμητικών και λογικών πράξεων ,την μονάδα ελέγχου οπου ειναι ενα λογικό κύκλωμα αποκωδικοποιεί τις εντολές και ελέγχει τη ροή του προγράμματος και την τοπική μνήμη η οποία αποτελειται απο τους καταχωρητές και τη λανθάνουσα ή κρυφή μνήμη .Πολλές επεξργαστές σήμερα για ενα ολοκληρομένο (chip) καλούνται να έχουν διπυρηνούς (2) ,τετραπύρηνοι (4),οκταπύρηνοι (8), Ο επεξεργαστής βρίσκεται πάνω στην κεντρική μονάδα . Επίσης επικοινωνοί και με της άλλες μονάδες του υπολογιστή μέσω του διαύλου συστημάτος .Ο δίαυλος αποτελέιται απο ενα σύνολο ξεχωριστών διαύλων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανακοίνωση

Αναζήτηση

Social Icons

Σελίδες

Subscribe Via Email

Sign up for our newsletter, and well send you news and tutorials on web design, coding, business, and more! You'll also receive these great gifts:

Συνολικές προβολές σελίδας

Paling Dilihat

Από το Blogger.

Sample text

Sample Text

Social Icons

Followers

Featured Posts

Social Icons

Translate

Video

Αναρτήσεις

Facebook