Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Η γλώσσα προγραμματισμού Java (=είδος καφέ) συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της C++ και  εκείνα που χρειάζονται για τον προγραμματισμό μικροσυσκευών.
Θεωρείται η πιο ολοκληρωμένη και καλά δομημένη γλώσσα. Η πλειονότητα των επιχειρηματικών εφαρμογών παγκοσμίως υλοποιούνται σε Java.
Η Java παράγει ενδιάμεσο κώδικα ο οποίος στη συνέχεια ερμηνεύεται σε κώδικα μηχανής και όχι απ’ ευθείας κώδικα μηχανής όπως η C++. Έτσι ένα από τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά της γλώσσας είναι η φορητότητα, αλλά "κοστίζει"σε ταχύτητα. Ένας προγραμματιστής μπορεί να γράψει και μεταγλωττίσει ένα πρόγραμμα σε Windows και στη συνέχεια να πάρει το αρχείο που παράχθηκε από τη μεταγλώττιση και να το τρέξει σε ένα μηχάνημα με άλλο λειτουργικό σύστημα (π.χ. Unix) χωρίς καμία αλλαγή. Αφού γραφεί κάποιο πρόγραμμα σε Java, στη συνέχεια μεταγλωτίζετται μέσω του μεταγλωττιστή javac, ο οποίος παράγει έναν αριθμό από αρχεία .class. Όταν πρόκειται να εκτελεστεί η εφαρμογή σε ένα μηχάνημα, το Java Virtual Machine θα αναλάβει να διαβάσει τα αρχεία .class. Στη συνέχεια τα μεταφράζει σε γλώσσα μηχανής που να υποστηρίζεται από το λειτουργικό σύστημα και τον επεξεργαστή, έτσι ώστε να εκτελεστεί. Η JVM είναι λογισμικό που εξαρτάται από την πλατφόρμα, δηλαδή για κάθε είδος λειτουργικού συστήματος και αρχιτεκτονικής επεξεργαστή υπάρχει διαφορετική έκδοση του. Έτσι υπάρχουν διαφορετικές JVM για Windows, Linux, Unix, Macintosh, κινητά τηλέφωνα, παιχνιδομηχανές κλπ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανακοίνωση

Αναζήτηση

Social Icons

Σελίδες

Subscribe Via Email

Sign up for our newsletter, and well send you news and tutorials on web design, coding, business, and more! You'll also receive these great gifts:

Συνολικές προβολές σελίδας

Paling Dilihat

Από το Blogger.

Sample text

Sample Text

Social Icons

Followers

Featured Posts

Social Icons

Translate

Video

Αναρτήσεις

Facebook