Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

H Intel Corporation ιδρύθηκε στις 18 Ιουλίου του 1968, από τους Robert Noyce και Gordon Moore. Το όνομα της προέρχεται από τη σύντμηση των λέξεων Integrated Electronics. Είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών στον κόσμο, όσον αφορά το τζίρο και το μερίδιο αγοράς.


Η AMD (Advanced Micro Devices) ιδρύθηκε την 1η Μαΐου του 1969.Αρχικά ξεκίνησε σαν παραγωγός logic chips, και το 1975 μπήκε στην αγορά των μνημών RAM. Την ίδια χρονιά παρουσίασε έναν κλώνο του επεξεργαστή Intel 8080, τον οποίο ανέπτυξε μέσω της διαδικασίας reverse-engineering.

Το Φεβρουάριο του 1982 η AMD υπέγραψε συμβόλαιο με την Intel και έγινε επίσημος κατασκευαστής των επεξεργαστών 8086 και 8088. Όμως το 1986 η Intel έσπασε το συμβόλαιο και αρνήθηκε να μοιραστεί τις τεχνικές λεπτομέρειες του επεξεργαστή i386. Αυτή η αθέτηση συμβολαίου οδήγησε σε δικαστική διαμάχη η οποία διήρκησε μέχρι το 1994, με το Ανώτατο Δικαστήριο της California να κρίνει υπέρ της AMD.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανακοίνωση

Αναζήτηση

Social Icons

Σελίδες

Subscribe Via Email

Sign up for our newsletter, and well send you news and tutorials on web design, coding, business, and more! You'll also receive these great gifts:

Συνολικές προβολές σελίδας

Paling Dilihat

Από το Blogger.

Sample text

Sample Text

Social Icons

Followers

Featured Posts

Social Icons

Translate

Video

Αναρτήσεις

Facebook