Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Η μητρική πλακέτα είναι το "νευρικό σύστημα" του υπολογιστή σας. Είναι υπεύθυνη για την σύνδεση και την επικοινωνία μεταξύ των σημαντικότερων συσκευών του υπολογιστή.
Οι μητρικές πλακέτες κατασκευάζονται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη.Το πιο συνηθισμένο μέγεθος είναι το Intel's Advanced Technology Extended (ATX) και κάποιες υποκατηγορίες αυτού.
Η Intel και η AMD έχουν μια σειρά από επεξεργαστές και sockets τα οποία είναι συμβατά μόνο με τα δικά τους chips. Τα socket της Intel έχουν ένα τεχνικό όνομα όπως το LGA 1156. Το τεχνικό όνομα συνήθως περιγράφει τεχνικά στοιχεία του socket, όπως για παράδειγμα το LGA 1156 σημαίνει Land Grid Array και πως το socket έχει 1156 ακίδες.
H AMD δεν συνηθίζει να αλλάζει socket τόσο συχνά όσο η Intel. Την τελευταία πενταετία έχουν αλλάξει μόνο 3 socket. Τα socket ΑΜ2, ΑΜ2+ και AM3 υποστηρίζουν σχεδόν όλους του AMD επεξεργαστές. Τα socket AM2 και AM2+ δεν είχαν πάρα πολλές διαφορές, ενώ το AM3 δημιουργήθηκε για να υποστηρίζει μνήμες RAM DDR3.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανακοίνωση

Αναζήτηση

Social Icons

Σελίδες

Subscribe Via Email

Sign up for our newsletter, and well send you news and tutorials on web design, coding, business, and more! You'll also receive these great gifts:

Συνολικές προβολές σελίδας

Paling Dilihat

Από το Blogger.

Sample text

Sample Text

Social Icons

Followers

Featured Posts

Social Icons

Translate

Video

Αναρτήσεις

Facebook