Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Το firmware είναι ένα είδος λογισμικού το οποίο είναι γραμμένο σε γλώσσα χαμηλού επιπέδου, που δημιουργείται από τις ίδιες τις εταιρίες που φτιάχνουν τις συσκευές. Η διαδικασία εγκατάστασης του firmware σημαίνει ολική αφαίρεση του προηγούμενου, εγγραφή του καινούριου και έλεγχο του καινούριου λογισμικού. 

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Τα αρχεία των υπολογιστών διακρίνονται  σε δύο βασικές κατηγορίες: στα εκτελέσιμα και τα αρχεία δεδομένων.
Τα αρχεία δεδομένων είναι αρχεία που είναι απαραίτητα από  κάποιο πρόγραμμα για να χρησιμοποιηθούν. Αυτά είναι τα αρχεία κειμένου, μουσικής, φωτογραφιών, ταινιών, λογιστικών φύλλων κλπ. Αν δεν υπάρχει το κατάλληλο πρόγραμμα εγκατεστημένο στον υπολογιστή, δεν μπορούμε να ανοίξουμε αυτά τα αρχεία.
Τα εκτελέσιμα αρχεία (.exe, .bat, .vbs, .com κ.ά.) είναι αρχεία που δεν χρειάζονται κάποιο πρόγραμμα για να ανοίξουν. Όταν τα τρέχουμε, εκτελούν κάποιο κώδικα που περιέχουν, για να γίνει κάποια λειτουργία, πχ επεξεργασία κειμένου word.exe.
Τα εκτελέσιμα αρχεία,  μπορούν να εμπεριέχουν κακόβουλο κώδικα, και να μολύνουν τον υπολογιστή μας με επικίνδυνους τύπους ιών.
Αντίθετα, τα αρχεία των δεδομένων, στη πλειοψηφία τους, είναι ασφαλή. Τα αρχεία mp3 δεν περιέχουν ιούς.
Οι επεκτάσεις των αρχείων είναι τα λίγα γράμματα που ακολουθούν  το όνομα του αρχείου μετά την τελεία. Συνήθως αποτελούνται από τρία γράμματα, πχ exe, doc, png), αλλά μπορεί να αποτελούνται από περισσότερα, πχ docx, torrent αλλά  και από λιγότερα πχ .c.

Οι επεκτάσεις αυτές είναι σημαντικές για τον υπολογιστή μας. Ενημερώνουν τα Windows τι είδους είναι το αρχείο (εκτελέσιμο, κειμένου, φωτογραφία), καθώς και ποιο είναι το κατάλληλο πρόγραμμα για να ανοίξει το αρχείο.

Αν ένα αρχείο έχει περισσότερες από μία τελείες, μόνο η τελευταία μετράει για την κατάληξη. Δηλαδή ένα αρχείο "ταινια.png.mp3" είναι ένα αρχείο τύπου mp3, το .png είναι σαν να μην υπάρχει.

Aν αλλάξουμε την κατάληξή του, αν πχ σε ένα docx  σβήσουμε το d, το σύστημα δεν θα μπορέσει να αναγνωρίσει πλέον τον τύπο του αρχείου και να το ανοίξει με το word.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016



Μητρική πλακέτα 

Η μητρική πλακέτα είναι το "νευρικό σύστημα" του υπολογιστή σας. Είναι υπεύθυνη για την σύνδεση και την επικοινωνία μεταξύ των σημαντικότερων συσκευών του υπολογιστή. 
Οι μητρικές πλακέτες κατασκευάζονται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη.Το πιο συνηθισμένο μέγεθος είναι το Intel's Advanced Technology Extended (ATX) και κάποιες υποκατηγορίες αυτού. 
Η Intel και η AMD έχουν μια σειρά από επεξεργαστές και sockets τα οποία είναι συμβατά μόνο με τα δικά τους chips. Τα socket της Intel έχουν ένα τεχνικό όνομα όπως το LGA 1156. Το τεχνικό όνομα συνήθως περιγράφει τεχνικά στοιχεία του socket, όπως για παράδειγμα το LGA 1156 σημαίνει Land Grid Array και πως το socket έχει 1156 ακίδες. 
H AMD δεν συνηθίζει να αλλάζει socket τόσο συχνά όσο η Intel. Την τελευταία πενταετία έχουν αλλάξει μόνο 3 socket. Τα socket ΑΜ2, ΑΜ2+ και AM3 υποστηρίζουν σχεδόν όλους του AMD επεξεργαστές. Τα socket AM2 και AM2+ δεν είχαν πάρα πολλές διαφορές, ενώ το AM3 δημιουργήθηκε για να υποστηρίζει μνήμες RAM DDR3.

1ο: Ελέγχουμε την πρίζα
2ο: Αποσυνδέουμε τα πάντα από τον υπολογιστή
3ο: Έλεγχος Τροφοδοτικού
4ο: Έλεγχος μητρικής


Με την εφαρμογή απο τη HeiDoc.net μπορείτε να κατεβάσετε Windows και Office σε μορφή ISO. Απευθύνεται σε χρήστες που έχουν ήδη ένα αγορασμένο κλειδί προϊόντος των Windows ή κλειδί προϊόντος του Office.
Download: Windows ISO Downloader.exe

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Οnline πρόγραμματα επεξεργασίας φωτογραφιών, απλό στη χρήση, δωρεάν και δεν απαιτείται εγγραφή! Μόλις φορτώσει την εικόνα σας που θέλετε να επεξεργαστείτε και να ξεκινήσετε. Το πιο σημαντικό, σας βοηθά να μειώσετε το μέγεθος των αρχείων εικόνας.
1) Fotor
2) Pixlr Express/Pixlr Editor
3) PicMonkey
Εικόνες χωρίς πνευματικά δικαιώματα
Κάνε ό, τι σας αρέσει - αντιγραφή, τροποποίηση, διανομή, χρήση για εμπορικούς, χωρίς να χρειάζεται  πιστωτική ή να ζητήσει άδεια - σύμφωνα με Creative Commons zero
1) Unsplash

2) Stocksna

3) Pixabay

4) Flickr Creative Commons 
Intel Pentium κατασκευής 1993.
H Intel Corporation ιδρύθηκε στις 18 Ιουλίου του 1968, από τους Robert Noyce και Gordon Moore. Το όνομα της προέρχεται από τη σύντμηση των λέξεων Integrated Electronics. Είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών στον κόσμο, όσον αφορά το τζίρο και το μερίδιο αγοράς.

Η AMD (Advanced Micro Devices) ιδρύθηκε την 1η Μαΐου του 1969.Αρχικά ξεκίνησε σαν παραγωγός logic chips, και το 1975 μπήκε στην αγορά των μνημών RAM. Την ίδια χρονιά παρουσίασε έναν κλώνο του επεξεργαστή Intel 8080, τον οποίο ανέπτυξε μέσω της διαδικασίας reverse-engineering.

Το Φεβρουάριο του 1982 η AMD υπέγραψε συμβόλαιο με την Intel και έγινε επίσημος κατασκευαστής των επεξεργαστών 8086 και 8088. Όμως το 1986 η Intel έσπασε το συμβόλαιο και αρνήθηκε να μοιραστεί τις τεχνικές λεπτομέρειες του επεξεργαστή i386. Αυτή η αθέτηση συμβολαίου οδήγησε σε δικαστική διαμάχη η οποία διήρκησε μέχρι το 1994, με το Ανώτατο Δικαστήριο της California να κρίνει υπέρ της AMD.

Ένα δίκτυο υπολογιστών, είναι μία συλλογή από υπολογιστές και συσκευές που συνδέονται με διαύλους επικοινωνίας που διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των χρηστών και επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τους πόρους με άλλους χρήστες. Δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς:

  • την κοινή χρήση πληροφοριών (ή δεδομένων)
  • την κοινή χρήση υλικού και λογισμικού
  • τη δυνατότητα διαχείρισης και υποστήριξης από ένα κεντρικό σημείο

Υπάρχουν πολλά είδη δικτύων ανάλογα με την έκταση που καλύπτουν:LAN (Local Area Networks)Τα τοπικά δίκτυα είναι αυτά που βρίσκουμε συνήθως σε σπίτι ή γραφεία. Συνήθως δεν ξεφεύγουν ποτέ από τα όρια ενός κτηρίου. Για τα δίκτυα Ethernet υπάρχει ένας φυσικός περιορισμός στο μήκος του καλωδίου, όπου το περιορίζει μέχρι τα 100 μέτρα από το κέντρο του αστέρα. Χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές ταχύτητες. Στην σημερινή εποχή φθάνουμε το 1 Gigabit/sec.WAN (Wide Area Networks)Τα WAN συνδέουν δυο απομακρυσμένες περιοχές. Μπορούν να εκτείνονται σε όλο τον κόσμο. Το μεγαλύτερο στον κόσμο WAN αυτή τη στιγμή είναι το Internet.




Η Visual Basic (VB) είναι γλώσσα προγραμματισμού από τη Microsoft, τρίτης γενιάς, οδηγούμενη από συμβάντα (event driven language) και έχει ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης (IDE) Συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της γνωστής γλώσσας προγραμματισμού Basic για εύκολη εκμάθηση όπως επίσης και πληθώρα εντολών και συναρτήσεων, επιτρέπει την ταχεία ανάπτυξη εφαρμογών  με Γραφικό Περιβάλλον Χρήστη, πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων. Ένας προγραμματιστής μπορεί να ολοκληρώσει μια εφαρμογή χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που παρέχονται με την Visual Basic.Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να δημιουργήσουμε μια εφαρμογή στην Visual Basic είναι τα εξής :
Δημιουργία και ονομασία μιας νέας φόρμας.
Σχεδίαση των αντικειμένων μέσα στη φόρμα και απόδοση ονομάτων.Προσάρτηση στα αντικείμενα του κώδικα για την απόκριση στα συμβάντα Η υποστήριξη της Microsoft έληξε το Μάρτιο του 2008 και ορίστηκε διάδοχος της η Visual Basic.NET.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Η γλώσσα προγραμματισμού Java (=είδος καφέ) συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της C++ και  εκείνα που χρειάζονται για τον προγραμματισμό μικροσυσκευών.
Θεωρείται η πιο ολοκληρωμένη και καλά δομημένη γλώσσα. Η πλειονότητα των επιχειρηματικών εφαρμογών παγκοσμίως υλοποιούνται σε Java.
Η Java παράγει ενδιάμεσο κώδικα ο οποίος στη συνέχεια ερμηνεύεται σε κώδικα μηχανής και όχι απ’ ευθείας κώδικα μηχανής όπως η C++. Έτσι ένα από τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά της γλώσσας είναι η φορητότητα, αλλά "κοστίζει"σε ταχύτητα. Ένας προγραμματιστής μπορεί να γράψει και μεταγλωττίσει ένα πρόγραμμα σε Windows και στη συνέχεια να πάρει το αρχείο που παράχθηκε από τη μεταγλώττιση και να το τρέξει σε ένα μηχάνημα με άλλο λειτουργικό σύστημα (π.χ. Unix) χωρίς καμία αλλαγή. Αφού γραφεί κάποιο πρόγραμμα σε Java, στη συνέχεια μεταγλωτίζετται μέσω του μεταγλωττιστή javac, ο οποίος παράγει έναν αριθμό από αρχεία .class. Όταν πρόκειται να εκτελεστεί η εφαρμογή σε ένα μηχάνημα, το Java Virtual Machine θα αναλάβει να διαβάσει τα αρχεία .class. Στη συνέχεια τα μεταφράζει σε γλώσσα μηχανής που να υποστηρίζεται από το λειτουργικό σύστημα και τον επεξεργαστή, έτσι ώστε να εκτελεστεί. Η JVM είναι λογισμικό που εξαρτάται από την πλατφόρμα, δηλαδή για κάθε είδος λειτουργικού συστήματος και αρχιτεκτονικής επεξεργαστή υπάρχει διαφορετική έκδοση του. Έτσι υπάρχουν διαφορετικές JVM για Windows, Linux, Unix, Macintosh, κινητά τηλέφωνα, παιχνιδομηχανές κλπ.
Η JavaScript είναι μια γλώσσα συγγραφής σεναρίων που χρησιμοποιείται για να προσθέσει εφέ και διαδραστικότητα στις ιστοσελίδες μας. 
Ο κώδικας της JavaScript γράφεται σε  κείμενο ASCII και ενσωματώνεται μέσα στον κώδικα της HTML. Mπορεί να εκτελεστεί αμέσως ή όταν λαμβάνει χώρα ένα συμβάν. Δεν γίνεται μεταγλώττιση του κώδικα της JavaScript, αρκεί ο φυλλομετρητής  να υποστηρίζει την JavaScript.
H Java και η JavaScript δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους.
Παράδειγμα: 
<!DOCTYPE html>
<html>
     <body>
            <h1>My First JavaScript</h1>
             <p id="demo"></p>
            <button type="button"
               onclick="document.getElementById('demo').innerHTML = Date()">
               Piese edo gia na deis thn ora.</button>
     </body>
</html>


PHP είναι μια γλώσσα προγραμματισμού για τη δημιουργία σελίδων web με δυναμικό περιεχόμενο. Μια ιστοσελίδα γραμμένη σε php για να ανοίξει σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη μας σε μορφή html μέσω του browser μας, επικοινωνεί και περνά από επεξεργασία από έναν διακομιστή του ιστού (π.χ. Apache), ώστε να παραχθεί σε πραγματικό χρόνο το τελικό περιεχόμενο, που είτε θα σταλεί στο πρόγραμμα περιήγησης των επισκεπτών σε μορφή κώδικα HTML ή θα επεξεργασθεί τις εισόδους δίχως να προβάλλει την έξοδο στο χρήστη, αλλά θα τις μεταβιβάσει σε κάποιο άλλο PHP script.
Η php δημιουργήθηκε το 1995 από έναν φοιτητή τον Rasmus Lerdorf, ο οποίος έγραψε για προσωπική χρήση ένα απλό script γραμμένο σε php. Το script αυτό είχε σαν σκοπό να διατηρεί μια λίστα στατιστικών για τα άτομα που έβλεπαν το online βιογραφικό του σημείωμα.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι πτυχιούχοι της ειδικότητας «Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών», αποκτούν τις τεχνολογικές γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες ώστε να δραστηριοποιούνται στην:

  • εγκατάσταση, υποστήριξη και αναβάθμιση λογισμικού συστήματος και εφαρμογών
  • σχεδιασμό και την ανάπτυξη απλών εφαρμογών λογισμικού (προγραμμάτων) σε περιβάλλοντα δομημένου και γραφικού (visual) προγραμματισμού
  • διαχείριση σχεσιακών βάσεων δεδομένων και εφαρμογών πολυμέσων
  • αξιοποίηση προγραμματιστικών εργαλείων για το Διαδίκτυο και τις βασικές υπηρεσίες του Διαδικτύου
  • διαχείριση εξοπλισμού και λογισμικού δικτυακών υπηρεσιών τοπικού δικτύου (LAN)
  • υποστήριξη, με επίβλεψη, υπηρεσιών δικτύων ευρείας περιοχής (WAN)
  • εγκατάσταση και υποστήριξη προϊόντων και υπηρεσιών Πληροφορικής
  • προώθηση - πώληση προϊόντων λογισμικού και στην παρακολούθηση των εξελίξεων στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών Πληροφορικής.

Ανακοίνωση

Αναζήτηση

Social Icons

Σελίδες

Subscribe Via Email

Sign up for our newsletter, and well send you news and tutorials on web design, coding, business, and more! You'll also receive these great gifts:

Συνολικές προβολές σελίδας

Paling Dilihat

Από το Blogger.

Sample text

Sample Text

Social Icons

Followers

Featured Posts

Social Icons

Translate

Video

Αναρτήσεις

Facebook